Beroepsonderwijs

Welkom op het educatieve platform van Het Oeteldonks Scholenproject (HOS) voor het Beroepsonderwijs tot 16 jaar.

Het Oeteldonks Scholenproject is een initiatief van de Oeteldonksche Club van 1882 en valt onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Jeugdzaken.

Het Oeteldonks Scholenproject was tot voorkort met name gericht op leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs, maar vanaf 11-11-2021 gaan wij Het Oeteldonks Scholenproject ook richten op de docenten en scholieren in het Beroepsonderwijs, tot 16 jaar.

Waar gaat het platform zich op richten?

Allereerst starten wij met het aanbieden van Maatschappelijke stages. Bijna iedere scholier krijgt hiermee te maken. Als scholier zijnde kan je er maar beter alles uit halen wat erin zit en op zoek gaan naar maatschappelijke stage waar ook jij wat aan hebt.

In een latere fase wij dit platform gaan uitbreiden met het boeken van bijvoorbeeld een gastspreker in de les. Hierbij kan je denken aan: de geschiedenis van Oeteldonk maar ook met betrekking tot typisch Oeteldonkse thema’s zoals bijvoorbeeld: het ontwerpen van een praalwagen of het schrijven van een nieuw carnavalslied.

Volg je een beroepsopleiding in het onderwijs en ben je op zoek naar tips en trucs voor een leuke les met het thema carnaval? Bekijk de informatie die voorhanden is op de pagina’s van het Basisonderwijs. Het leerlingenmateriaal en het basis leerkrachtenmateriaal is rechtstreeks te benaderen. Wil je een lesplan inzien? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]

Natuurlijk willen wij ook de evenementen voor de 12+ jeugd belichten op dit platform. Je kan hierbij o.a. denken aan een discussiegroep waarbij wij met jullie het gesprek aangaan over wat jullie leuk vinden om te doen en te beleven op d’n elfde van d’n elfde maar ook tijdens de carnavalsdagen.

Heb je vragen, positieve feedback of een andere leuke aanvulling? Stuur een e-mail naar: [email protected]
Of klik HIER voor het invullen van een contact formulier.

xxx

Maatschappelijke stage

Toegang lesplannen
Basisonderwijs

Gastspreker
in de les

Evenementen