Embleem & motto

Hoi,

ik ben Koosje kwakbol.

Ik leg je graag iets uit over het jaarlijkse Motto & Embleem van Oeteldonk.

Sinds 1963 geeft de Oeteldonksche club ieder jaar een embleem, oftewel een jaarschildje uit. Het is de bedoeling dat je alle emblemen spaart door ze op je kiel of jasje te naaien. Op het embleem staat een tekening die het motto van dat jaar uitbeeld.

Sinds 1995 kent Oeteldonk ieder jaar een motto. Een motto is een korte bondige tekst die een uitdrukking geeft aan de Oeteldonkse carnaval, het Oeteldonks gevoel en die het verlangen naar en de creativiteit binnen Oeteldonk doet opborrelen.

Op de dinsdagavond van carnaval, tijdens de begrafenis van Knillis word het motto voor het volgend jaar bekend gemaakt. En dan mag iedereen van jong tot oud een ontwerp gaan maken en insturen. In September word dan het winnende embleem gepresenteerd.

Wil je ook dat iedereen met jouw embleem op zijn kiel loopt? Kijk dan snel bij het hoofdstuk Knutselen om mee te doen aan de ontwerp wedstrijd.

Je vind hier ook een overzicht van alle jaaremblemen tot nu toe.

Embleem Oeteldonk Draoit Deur!
2021 / 2022

Kies je groep!

Meer leren over het jaarlijkse Motto & Embleem van Oeteldonk?
Je kunt er hier allerlei leuke filmpjes, foto’s, knutsels, kleurplaten en spelletjes over vinden. Klik snel op je groep.

Groep
1-2-3

Groep
4-5-6

Groep
7-8