Oeteldonkse muziek

Hoi, ik ben Koosje kwakbol.

Ik vertel je kort iets over het onderwerp: de muziek van Oeteldonk.

Als er een ding heel belangrijk is tijdens carnaval, dan is dat wel de muziek. En vooral de Oeteldonksche muziek. In Oeteldonk zijn er meer dan 100 clubjes. Daarom word er ieder jaar, op de zaterdag na 11-11 een wedstrijd georganiseerd waar het beste  carnavals lied  van dat jaar gekozen word. Clubjes zijn weken lang bezig met schrijven, repeteren en soms ook knutselen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Elk jaar wordt het beste carnavalsnummer gekozen door 11 juryleden en een voorzitter. Van de top 11 van beste nummers wordt elk jaar een cd gemaakt.

Buiten de eigen carnavalsliedjes die elk jaar gemaakt worden door de clubkes hebben nog een aantal heel belangrijke nummer: Het Volkslied, Het liedje veur de prins en het Prinsenlied.

Ook kennen we in Oeteldonk 2 hofkapellen. De hofkapel van Prins Amadeiro heet: Hofkapel De Kikvorschen. De hofkapel van de jeugdprins heet: Hofkapel de Koekerellen. Wist je dat een koekerel een ander woord is voor tol?

Op de zondag na 11-11 is er ook een KeinderKwek.. Kei leuk om met je hele klas mee te doen!  Vraag het aan je juf of meester

Winnaar Kwekfestijn 2020

Winnaar presentatieprijs Keinderkwek 2019

Kies je groep!

Meer leren over de muziek van Oeteldonk?
Je kunt er hier allerlei leuke filmpjes, foto’s, knutsels, kleurplaten en spelletjes over vinden. Klik snel op je groep.

Groep
1-2-3

Groep
4-5-6

Groep
7-8