Rondleiding door de bouwhal!

Hi,

Ik ben Koosje en ik wil je graag uitleggen wat je allemaal kan zien en doen tijdens een rondleiding in de bouwhal met jouw klas.

De rondleiders van het Oeteldonkse Scholenproject kunnen je alles vertellen over het ontwerpen van de carnavalswagens die in de bouwhal staan. En na een bezoek aan de bouwhal weet je precies wat er allemaal bij komt kijken om een praalwagen te bouwen.

De rondleiders nemen je ook mee mee naar het gedeelte in bouwhal waar de koetserij van het protocol keurig staat opgesteld. Hier kan je alle prachtige oude koetsen bewonderen en soms mag je ook even voelen hoe het voelt om in een koets te zitten. Er wordt goed voor de koetsen gezorgd door het Technisch Ministerie Oeteldonksche Club (TMOC). Als je heel goed rondkijkt bij TMOC zul je misschien zelfs een glimp van Knillis opvangen…ssttt niet verder vertellen😜

Aan het einde van het bezoek aan de bouwhal mogen de kinderen stemmen op welke praalwagen zij het allermooiste vind. Als alle kinderen de bouwhal hebben bezocht worden alle stemmen geteld en weten we welke praalwagen de winnaar is van de Kinderprijs. Deze prijs wordt na de grote optocht uitgereikt aan de bouwers.

Wil jij kans maken om deze prijs uit te reiken? Ontwerp dan een eigen praalwagen en neem de tekening mee naar de bouwhal. Dan mag jij op de maandag van carnaval jouw ontwerp uitreiken aan de winnaar van de kinderprijs!

Wil je graag met jouw klas de bouwhal bezoeken? Stuur dan een mailtje aan: [email protected]. Of klik HIER voor het invullen van een contactformulier.

De rondleidingen worden op inschrijving gegeven, waarbij scholen uit de voltallige gemeente ’s-Hertogenbosch voorrang hebben.

Kan je dit jaar met jouw klas de Bouwhal niet bezoeken? Wij hebben een leuk filmpje van het laatste evenement in de bouwhal (Effe Plekke 2019) en een fotocollage van de nieuwe bouwhal!

Een sneakpreview van wat er allemaal in de bouwhal gebeurd!

Kan je dit jaar de Bouwhal niet met jouw klas bezoeken, maar ben je toch nieuwsgierig? Ga Online een klein kijkje nemen! Bekijk snel de fotocollage van de nieuwe bouwhal of het filmpje van het laatste evenement (Effe Plekke 2019)!

Met dank aan Peter van Hoof – Oetelratsie