Het Oeteldonkse Scholenproject!

Hoi,

Ik ben Koosje Kwakbol en ik wil jullie graag meenemen door de activiteiten van Het Oeteldonkse Scholenproject.

Het Oeteldonkse Scholenproject (HOS) is een initiatief van de Oeteldonksche Club van 1882, met name gericht op leerlingen in het basisonderwijs, en valt onder de verantwoordelijkheid van de pijler Educatie & 12+ van het Ministerie van Jeugdzaken.

Binnen het Oeteldonkse Scholenproject hebben we verschillende activiteiten ontwikkelt die bijdragen aan het overdragen van ons cultureel erfgoed aan onze kinderen.

Één van deze activiteiten is dit educatieve carnavalsplatform voor juffen, meesters en pedagogisch medewerkers alsook de kinderen in het basisonderwijs.

Op het juf en meester deel van deze website vind je voor 11 typisch Oeteldonkse thema’s inhoudelijke uitleg en de bijbehorende lesformulieren. Ook zijn er leskisten beschikbaar met materialen die ondersteunend zijn aan het digitale lesmateriaal dat je aantreft op deze website. De lesformulieren zijn opgesteld aan de hand van de kerndoelen voor de onder-, midden en bovenbouw van het basisonderwijs.

Op het leerlingendeel van deze website vind je een korte uitleg over de 11 Oeteldonkse thema’s aangevuld met leuke knutsels, kleurplaten, filmpjes, foto’s en spelletjes.

Wil je toegang tot de lesplannen of ook zo’n mooie leskist aanvragen?
Stuur een e-mail naar: [email protected]
Of klik HIER voor het invullen van een aanvraagformulier.

Wil je meer weten over welke schoolactiviteiten de pijler Educatie & 12+ nog meer organiseert? Volg dan de link die verwerkt zit in de onderstaande activiteiten.

Binnen de pijler Evenementen van het Ministerie van jeugdzaken worden verschillende leuke evenementen voor kinderen tot 12 jaar georganiseerd. Aan twee van deze evenementen kan jij met je klas ook mee doen. Wil je meer informatie over deze activiteiten klik dan op de link die verwerkt zit in de naam van het evenement.