Lesidee 9
Ontdek Oeteldonk

De vorige les stond helemaal in het teken van de geschiedenis van Oeteldonk. Een les met heel veel theorie. Daarom leek het ons leuk om deze les weer wat te ontspannen. De klas onder te dompelen in het Oeteldonkse en het klaslokaal te verruilen voor de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Hiervoor hebben we 2 leuke opties bedacht.

Optie1: Koosje Kwakbol Wandeltocht

Speciaal voor 66 jaar Jeugdzaken hebben wij een leuke gevarieerde wandel-/zoektocht langs de Oeteldonkse monumentjes die onze stad rijk is. Je bent in beweging, je hebt onderweg iets te doen en je steekt nog eens wat op ons Oeteldonk.

Ben je geïnteresseerd in deze wandeltocht en wil je meer informatie? Klik dan op de onderstaande knop.

Optie 2: Bezoek het Gemintemuzejum

Maak een rondleiding door het Gemintemuzejum met één van de gastvrouwen/-heren, die je op geheel eigen wijze alles zal vertellen over de rijke historie en bijzonderheden van het carnaval en kom alles te weten over het carnaval in, maar ook buiten Oeteldonk – tot ver over de grenzen. Een bijzonder overzicht van een (inter)nationaal veelkleurig feest!

Druk op onderstaande knop om meer te weten te komen over een bezoek aan het Gemintemuzejum?

Hopelijk hebben wij jullie enthousiast gemaakt en komen wij jullie tegen in onze mooie binnenstad!

Mochten jullie nog vragen hebben of kunnen we jullie met andere carnavals gerelateerde zaken helpen? Neem dan contact op met ons via: [email protected]