11 x carnaval in klas!

Ontdek Oeteldonk!

De vorige les stond helemaal in het teken van de geschiedenis van Oeteldonk. Een les met heel veel theorie. Daarom leek het ons leuk om deze les weer wat te ontspannen. De klas onder te dompelen in het Oeteldonkse en het klaslokaal te verruilen voor de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Hiervoor hebben we 2 leuke opties bedacht.

Lesidee 1: Ontdek Oeteldonk

Koosje Kwakbol wandeltocht

Ontdek samen met je klas de bruisende geschiedenis van Oeteldonk met onze gezellige Koosje Kwakbol wandeltocht! Een gevarieerde wandel-/zoektocht langs de Oeteldonkse monumentjes die onze stad rijk is. Een geweldige manier om in beweging te zijn, onderweg iets leuks te doen en meer te leren over het kleurrijke Oeteldonk.

De tocht biedt niet alleen een actieve buitenervaring, maar stimuleert ook het ontdekken en waarderen van het cultureel erfgoed. Onze stad heeft zoveel te bieden, en deze wandeling is de perfecte manier om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de rijke historie van Oeteldonk.

Benieuwd naar meer informatie over deze avontuurlijke wandeltocht? Klik snel op de onderstaande knop en laat de ontdekkingsreis beginnen!

Lesidee 2: Ontdek Oeteldonk

Bezoek ‘t Gemintemuzejum

Laat je klas betoveren door de kleurrijke wereld van Oeteldonk met ons bijzondere lesidee: een bezoek aan ‘t Gemintemuzejum! Neem samen met je leerlingen deel aan een boeiende rondleiding, waar een gastvrouw of -heer jullie op geheel eigen wijze meeneemt door de rijke historie en bijzonderheden van het carnaval. Ontdek alles over het feest in Oeteldonk en ver daarbuiten, tot ver over de grenzen, in een internationaal veelkleurig overzicht!

Deze ervaring biedt niet alleen een unieke kijk op carnaval maar is ook een geweldige gelegenheid om de leerlingen te laten genieten van een leerzame en interactieve excursie. Het Gemintemuzejum staat garant voor een onvergetelijk avontuur vol feestelijke ontdekkingen.

Druk snel op de onderstaande knop om meer te weten te komen over dit inspirerende bezoek aan ‘t Gemintemuzejum. Laat de magie van carnaval tot leven komen in het hart van Oeteldonk!

Hopelijk hebben wij jullie enthousiast gemaakt en komen wij jullie tegen in onze mooie binnenstad!

Mochten jullie nog vragen hebben of kunnen we jullie met andere carnavals gerelateerde zaken helpen? Neem dan contact op met ons via: [email protected]