Het Oeteldonkse Scholenproject Borrelt door…!!!

Samen maken we er (online) toch nog een feestje van!

Beste Juffen en Meesters,

Wat leven we in een gekke tijd he!?!

Op dit moment weet nog niemand wanneer de leerlingen weer naar school mogen komen. We kunnen ons voorstellen dat dit voor jullie en voor jullie leerlingen geen feestje is. Daarover gesproken…Carnaval zal dit jaar ook niet of nauwelijks gevierd gaan worden. Toch willen we jullie van een aantal (online) lessuggesties voorzien die jullie wellicht in de week voor de carnavalsvakantie kunnen uitvoeren. We hebben geprobeerd het zo praktisch en gebruiksvriendelijk te maken zodat jullie het in een weektaak kunnen stoppen of als losse les uit kunnen voeren.

Mochten jullie nog vragen hebben of kunnen we jullie met andere carnavals gerelateerde zaken helpen? Neem dan contact op met ons op! Stuur een e-mail naar: scholen_beheer@oeteldonk.org Of klik HIER voor het invullen van een contactformulier.

Met de klas gave buttons winnen?

🐸❤️🤍💛En wil jij met jouw klas super gave buttons winnen? Ga met jouw klas snel aan de gang met het Oeteldonkse lesmateriaal van het Scholenproject. Zijn ze thuis al aan het knutselen geslagen? Of zijn jullie al bezig met de voorbereidingen voor Oeteldonk’s got talent, of 1 van de andere leuke lesideeën? Laat ons met een foto zien waar jouw klas mee bezig is, door een foto met daarbij de schoolnaam en klas en wij zorgen dat alle leerlingen uit  jouw klas super gave buttons krijgt!❤️🤍💛🐸 #Oeteldonk #ministerievanjeugdzaken #knutselen #thuisschool #basisschool #scholenproject. Je kan je foto ook mailen naar: scholen_beheer@oeteldonk.org

Het Oeteldonks Scholenproject

Op deze website hebben we 11 Oeteldonkse thema’s uitgewerkt voor de onder- midden- en bovenbouw. In totaal zijn hier 33 lessen beschikbaar: Van taal tot handvaardigheid en rekenen. In het leerlingendeel van deze website vind je kleurplaten, online spelletjes en een quiz. Er is vanalles te vinden om in de klas of online een echte Oeteldonkse les te geven om alvast helemaal in carnavalsstemming te komen! Navigeer door middel van het hamburger menu (links boven in het scherm) tussen leerkracht- en leerlingenmateriaal of druk op de libelle van het Scholenproject om naar de home pagina te gaan.

Het Oeteldonks Scholenproject Borrelt door…!!!

Speciaal voor deze bijzondere carnaval hebben wij een extra les bedacht aan de hand van de kerndoelen: Kunstzinnige oriëntatie en Bewegingsonderwijs. Het leuke van deze les is dat je deze zowel in de klas als digitaal kan geven. Let wel als de situatie van het thuis lesgeven nog van toepassing is, zorg dan dat de kinderen zelf wat knutselmaterialen thuis klaarzetten.

Wat gaan we doen in deze speciale les?

We gaan met de klas muziekinstrumentjes knutselen van diverse materialen. Maar niet voordat de nieuwe jeugdprins zich aan de klas heeft voorgesteld en jullie uitdaagt tot D’n Emosjonele Rollercoaster challenge!

Wat houdt deze challenge in?

Iedereen maakt zijn of haar eigen muziekinstrumentje. Kijk voor inspiratie op deze knutselpagina. Wanneer de instrumentjes klaar zijn ga je met de hele klas muziek maken en bewegen op het nummer D’n Emosjonele rollercoaster. De zanger van dit liedje, Hans Tervoort, heeft voor jullie nog een leuk filmpje ingesproken om de carnavalssfeer nog verder te vergroten. Ook hebben we de tekst, het filmpje van de originele uitvoering van het Kwekfestijn  en de muziekband beschikbaar gesteld op deze site om het liedje zo goed mogelijk te kunnen oefenen. Laat de kinderen ook op het refrein meebewegen. Bijvoorbeeld: van links omhoog omlaag en schuin. Maak een filmpje van de van het eindresultaat en deel deze via de Oeteldonk socials. Mogen kinderen niet zichtbaar in beeld? Download het masker, knip het uit en maak er een elastiekje of touwtje aan en… opgelost!

Doe je deze les online?

Zet in teams de optie grote galerij aan en deel je beeldscherm zodat de hele klas elkaar kan zien. Laat de kinderen het refrein meebewegen: van links omhoog omlaag en schuin.  De ‘grap’ hierbij is dat de bewegingen in spiegelbeeld te zien zijn, dus ze moeten het tegenovergestelde bewegen van wat ze horen. Dit levert hilarische taferelen op.  Uiteraard kun je ook een online polonaise houden door iedereen in vensterrijtjes met de handen op het venster naast hem of haar te leggen. Uitdaging: halverwege omdraaien.

Oeteldonk heet Telènt

Je kunt met je klas Oeteldonk heet Telent houden. Een open podium waar iedereen op zijn of haar manier kan shinen. Dit is zowel online als fysiek uitvoerbaar. Ga naar het lesplan en log-in met het wachtwoord: knodleteo

99 jaar Knillis!

In 1922 verschijnt boer Knillis voor het eerst op de markt Om dit jubileum te vieren hebben ter ere van het 99-jarig bestaan van boer Knillis een leuke kleurwedstrijd bedacht. Druk de 99-jaar Knillis kleurplaat af en kleur ‘m mooi in. Je kan de kleurplaat digitaal inleveren via scholen_beheer@oeteldonk.org of je kan de kleurplaat per post versturen aan:

Het Oeteldonksche Scholenproject -Postbus 1123 – 5200 BD ‘s-Hertogenbosch

Ambassadeurs in de klas

Een ambassadeur is een vrijwilliger die een mooi verhaal over Oeteldonk kan vertellen. Normaal komt hij of zij bij jou in de klas, maar je kan het verhaal nu ook online bekijken! Dus wil je antwoord op de vragen Waar komt carnaval vandaan? Waarom heet de Peer de Peer? Hoe zit het met de naam Oeteldonk? Bekijk snel het filmpje!

Voorleesverhalen van de Rietkiet

Voor de allerkleinste zijn er ook voorleesverhalen van de Rietkiet beschikbaar om een leuke carnavalsles mee te geven, bijvoorbeeld:

Kleine Oeteldonkse Educatieve Kwis

Dit jaar was de viering van d’n elfde van d’n elfde anders dan anders. Het OetelKeinderKennisRundje en het Pleintjesfeest maakt plaats voor KOEKKleine Oeteldonkse Educatieve Kwis. Test de Oeteldonkse kennis van de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 in drie vragenrondes:

  1. Algemeen Oeteldonk
  2. Oeteldonkse Muziek
  3. Oeteldonkse afbeeldingen

Wil je K.O.E.K nog een keer spelen of heb je K.O.E.K nog nooit gespeeld en lijkt je dit een leuke invulling voor jouw carnavalsviering? Klik dan snel door op onderstaande button.

Menu