Het Oeteldonkse Scholenproject Draoit deur!

Ook op d’n elfde van d’n elfde

Beste Juffen en Meesters,

We leven nog steeds in een bijzondere he!?!

Helaas beperken de Corona richtlijnen ons ook dit jaar om d’n elfde van d’n elfde in gezamenlijkheid in Oeteldonk te vieren. Geen OetelKeinderKennisRundje en geen officiële opening aan de voet van de Sint Jan.  Toch willen we jullie van een aantal (online) lessuggesties voorzien die jullie wellicht in de week van of op d’n elfde van de slachtmaond kunnen uitvoeren. We hebben geprobeerd het zo praktisch en gebruiksvriendelijk te maken zodat jullie het in een weektaak kunnen stoppen of als losse les uit kunnen voeren.

Mochten jullie nog vragen hebben of kunnen we jullie met andere carnavals gerelateerde zaken helpen? Neem dan contact op met ons op! Stuur een e-mail naar: scholen_beheer@oeteldonk.org Of klik HIER voor het invullen van een contactformulier.

Met de klas gave buttons winnen?

🐸❤️🤍💛En wil jij met jouw klas super gave buttons winnen? Ga met jouw klas snel aan de gang met het Oeteldonkse lesmateriaal van het Scholenproject. Laat ons met een foto zien waar jouw klas mee bezig is, door een foto met daarbij de schoolnaam en klas en wij zorgen dat alle leerlingen uit  jouw klas super gave buttons krijgt!❤️🤍💛🐸 #Oeteldonk #ministerievanjeugdzaken #knutselen #thuisschool #basisschool #scholenproject. Je kan je foto ook mailen naar: scholen_beheer@oeteldonk.org

Kleine Oeteldonkse Educatieve Kwis

Ook dit jaar moeten we de viering van d’n elfde van d’n elfde anders dan anders doen. Net als vorig jaar hebben we een Kleine Oeteldonkse Educatieve Kwis uitgewerkt. Test de Oeteldonkse kennis van de leerlingen uit de groepen 6, 7 en ………………………………………….

Wil je K.O.E.K nog een keer spelen of heb je K.O.E.K nog nooit gespeeld en lijkt je dit een leuke invulling voor jouw carnavalsviering? Klik dan snel door op onderstaande button.

Het Oeteldonks Scholenproject Borrelt door…!!!

Speciaal voor deze bijzondere carnaval hebben wij een extra les bedacht aan de hand van de kerndoelen: Kunstzinnige oriëntatie en Bewegingsonderwijs. Het leuke van deze les is dat je deze zowel in de klas als digitaal kan geven. Let wel als de situatie van het thuis lesgeven nog van toepassing is, zorg dan dat de kinderen zelf wat knutselmaterialen thuis klaarzetten.

Wat gaan we doen in deze speciale les?

We gaan met de klas muziekinstrumentjes knutselen van diverse materialen. Maar niet voordat de nieuwe jeugdprins zich aan de klas heeft voorgesteld en jullie uitdaagt tot D’n Emosjonele Rollercoaster challenge!

Wat houdt deze challenge in?

Iedereen maakt zijn of haar eigen muziekinstrumentje. Kijk voor inspiratie op deze knutselpagina. Wanneer de instrumentjes klaar zijn ga je met de hele klas muziek maken en bewegen op het nummer D’n Emosjonele rollercoaster. De zanger van dit liedje, Hans Tervoort, heeft voor jullie nog een leuk filmpje ingesproken om de carnavalssfeer nog verder te vergroten. Ook hebben we de tekst, het filmpje van de originele uitvoering van het Kwekfestijn  en de muziekband beschikbaar gesteld op deze site om het liedje zo goed mogelijk te kunnen oefenen. Laat de kinderen ook op het refrein meebewegen. Bijvoorbeeld: van links omhoog omlaag en schuin. Maak een filmpje van de van het eindresultaat en deel deze via de Oeteldonk socials. Mogen kinderen niet zichtbaar in beeld? Download het masker, knip het uit en maak er een elastiekje of touwtje aan en… opgelost!

Ambassadeurs in de klas

Een ambassadeur is een vrijwilliger die een mooi verhaal over Oeteldonk kan vertellen. Normaal komt hij of zij bij jou in de klas, maar je kan het verhaal nu ook online bekijken! Dus wil je antwoord op de vragen Waar komt carnaval vandaan? Waarom heet de Peer de Peer? Hoe zit het met de naam Oeteldonk? Bekijk snel het filmpje!

Voorleesverhalen van de Rietkiet

Voor de allerkleinste zijn er ook voorleesverhalen van de Rietkiet beschikbaar om een leuke carnavalsles mee te geven, bijvoorbeeld:

Menu