Het Oeteldonkse Scholenproject Draoit deur!

Ôk mee carnaval

Beste Juffen en Meesters,

Carnaval 2022 ziet er in Oeteldonk wederom anders uit dan gehoopt. En zitten we, net als de andere carnavalsrijken, in onze maag met de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengen. Maar de organisatie put hoop uit de versoepelingen die al zijn doorgevoerd en die mogelijk nog verder worden uitgebreid.

Omdat de carnaval toch anders wordt gevierd dan anders is er met veel creativiteit aan een alternatief programma. Deze lespagina is hiervan 1 van de vele voorbeelden. We hopen met deze lessuggesties leuke carnavalslessen op de Oeteldonkse scholen te realiseren.

Een greep van de ideeën op deze pagina zijn: meedoen aan de allergrootste digitale Keinderoptocht. Kinderen op een inspirerende manier laten kennismaken met ons cultureel erfgoed. Een wandeltocht langs belangrijke Oeteldonkse monumentjes. Tips om je klas te versieren en nog veel meer leuke ideeën!

Carnaval zit in ons bloed en in de Oeteldonkse gemeenschap! Laten we zorgen dat dit ons blijft verbinden!

Veel plezier met de carnavalslessen en -ideeën!
Commissie Het Oeteldonks Scholenproject

We hebben geprobeerd het zo praktisch en gebruiksvriendelijk te maken zodat jullie het in een weektaak kunnen stoppen of als losse les uit kunnen voeren.

Mochten jullie nog vragen hebben of kunnen we jullie met andere carnavals gerelateerde zaken helpen? Neem dan contact op met ons op! Stuur een e-mail naar: scholen_beheer@oeteldonk.org Of klik HIER voor het invullen van een contactformulier.

De digitale Keinderoptocht! Doe mee!

Wordt deelnemer van de grootste digitale Keinderoptocht OOIT!

Ondanks die hoopvolle boodschap wordt er toch een streep getrokken door enkele traditionele onderdelen van het carnaval in Oeteldonk. De kinder- en grote optocht zijn afgeblazen.

Maar omdat de Grote en Keinderoptocht toch een van de grootste tradities is binnen Oeteldonk hebben de commissies Opkwekker, OetelKrabbelKnutselFeest en het Scholenproject de handen ineen geslagen om de allergrootste digitale Keinderoptocht  te organiseren!

We hopen dat er zo veel mogelijk kinderen deelnemen, door het insturen van een eigen praalwagen!!!

Ook leuk is dit ontwerp van een praalwagen. Een deel is al getekend en kan je inkleuren, maar je kan het ontwerp ook verder aanvullen met alles wat jij graag wilt zien op jouw eigen praalwagen!

Zelf een praalwagen ontwerpen is misschien voor onze allerkleinste Oeteldonkertjes een beetje moeilijk. Daarom hebben we voor deze Oeteldonkertjes een kleurplaat gemaakt.

De tekenwedstrijd is individueel. Dus iedereen kan hier aan meedoen. Het formaat van de tekening moet A4 zijn en de bijgevoegde documenten kunnen ervoor worden gebruikt.

De tekeningen kunnen worden ingeleverd op woensdag 16 februari 2022 tussen 14.00 uur en 16.00 uur bij het secretariaat van de Oeteldonksche Club (zusters van Orthenpoort 20).

Of ze kunnen vóór 14 februari worden opgestuurd naar: Oeteldonksche Club, ovv Tekenwedstrijd OKKF, Zevende Buitenpepers 9, 5231 GA, ‘s-Hertogenbosch

Let op! Het is belangrijk dat iedere deelnemer zijn/haar voor- en achternaam, adres, school, groep en leeftijd op de achterkant van de tekening vermeld. Zo kunnen we achteraf contact opnemen met de prijswinnaars.

Wil je jouw ontwerp digitaal aanleveren dan vragen we deze in te scannen en te mailen aan: scholen_beheer@oeteldonk.org

Bekijk de digitale Keinderoptocht hier!

De digitale Keinderoptocht is beschikbaar vanaf 20 februari 2022

Het Oeteldonks Scholenproject Draoit Deur…!!!

Speciaal voor deze bijzondere carnaval hebben wij een leuke les bedacht voor de midden- en bovenbouw aan de hand van het kerndoel: Kunstzinnige oriëntatie waarbij de leerlingen kennis verwerven over en waardering krijgen voor aspecten van ons cultureel erfgoed

De les start met de leerkracht die zijn/haar leerlingen heeft verteld over de geschiedenis van de OC.  Extra informatie over de geschiedenis treft je aan in de bijlage die hieronder is toegevoegd. Ook kan je het filmpje van de Ambassadeurs hiervoor gebruiken. Zij vertellen alles over het ontstaan van Oeteldonk. Zie het filmpje hieronder op de lespagina.
Vervolgens zullen de leerlingen klassikaal of in groepjes aan de hand van denksleutelkaartjes worden gestimuleerd om creatieve oplossingen en ideeën te bedenken bij bestaande situaties en problemen die betrekking hebben op (de cultuur) van de Oeteldonksche Club (OC) en het Oeteldonkse carnaval.

De scholen die een leskist hebben, zullen de denksleutelkaartjes binnenkort per post ontvangen. Mocht jouw school geen leskist hebben, dan kan je deze natuurlijk altijd aanvragen een e-mail te sturen naar: scholen@oeteldonk.org . Of klik HIER voor het invullen van een aanvraag formulier.

Wil je geen leskist aanvragen maar toch graag deze les uitvoeren? We hebben de denksleutelkaartjes ook als download toegevoegd, zodat je ze zelf kan printen en uitdelen aan de leerlingen.

Ambassadeurs in de klas

Een ambassadeur is een vrijwilliger die een mooi verhaal over Oeteldonk kan vertellen. Normaal komt hij of zij bij jou in de klas, maar je kan het verhaal nu ook online bekijken! Dus wil je antwoord op de vragen Waar komt carnaval vandaan? Waarom heet de Peer de Peer? Hoe zit het met de naam Oeteldonk? Bekijk snel het filmpje!

Versier je raam!

Klopt jouw rood-wit-gele-hart ook in dit bijzondere jaar? En mis jij carnaval net als vele andere Oeteldonkers en Oeteldonkertjes ook enorm? Laat de straten van Oeteldonk stralen in ROOD, WIT en GEEL!

We vragen alle inwoners van Oeteldonk om van maandag 8 februari tot en met zondag 21 februari zijn of haar raam, gevel en/of straat te versieren. Doe jij ook mee! Samen kleuren we Oeteldonk in onze carnavalskleuren. Op deze manier zal er een grote glimlach op ieders gezicht verschijnen als we lopend, op de fiets of in de auto door Oeteldonk rijden.

Koosje Kwakbol wandeltocht

Tekst nog uit te werken. Speurtocht toevoegen.

Draoi ook deur als ’n heuse koekerel

Tekst nog uit te werken. Knutsel tol toevoegen

Kleine Oeteldonkse Educatieve Kwis

Test de Oeteldonkse kennis van de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Veel plezier met de Kleine Oeteldonkse Educatieve Kwis!

Voorleesverhalen van de Rietkiet

Voor de allerkleinste zijn er ook voorleesverhalen van de Rietkiet beschikbaar om een leuke carnavalsles mee te geven, bijvoorbeeld:

Met de klas gave buttons winnen?

🐸❤️🤍💛En wil jij met jouw klas super gave buttons winnen? Ga met jouw klas snel aan de gang met het Oeteldonkse lesmateriaal van het Scholenproject. Laat ons met een foto zien waar jouw klas mee bezig is, door een foto met daarbij de schoolnaam en klas en wij zorgen dat alle leerlingen uit  jouw klas super gave buttons krijgt!❤️🤍💛🐸 #Oeteldonk #ministerievanjeugdzaken #knutselen #basisschool #scholenproject. Je kan je foto ook mailen naar: scholen_beheer@oeteldonk.org

Menu